En köpman. Det var den officiella – och informella – titel som Lars Larsen själv använde. Han grundade 1979 företaget som i dag är känt över hela världen som JYSK.

Redan från den första dagen utgjorde köpmanskap och fantastiska erbjudande grunden för Lars Larsens skapelse. Hans sinne för affärer var en stor anledning till succén och expansionen av JYSK, som snabbt kom att bli en internationell butikskedja med tillhörande e-handelsverksamhet.

I Danmark, var Lars Larsen en av landets mest kända och mest betydelsefulla affärsmän. Inte minst blev han känd genom att han alltid själv syntes i de tv-reklamfilmer som saluförde JYSK. Därigenom blev han också allmänt känd som personen som alltid hade ett bra erbjudande.

Genom åren uppmärksammades Lars Larsen flera gånger för sina insatser för Danmark i allmänhet, och för det danska näringslivet i synnerhet.
2009 dekorerades han med Knight of the Order of the Dannebrog, av drottning Margrethe II för sina insatser inom det danska näringslivet.
2017 höjdes han upp till Knight 1st Class of the Order of Dannebrog.
Och året efter, fick han Den Berlingske Fonds Hederspris, ett pris som enbart ges till personer som har gjort enastående insatser för Danmark.

Utöver JYSK, äger familjeföretaget Lars Larsen Group, också en rad företag inom olika sektorer, bland annat inom inredning, restaurang och golfbranschen.

2004 publicerade Lars Larsen en självbiografi, där han med egna ord berättade om sitt liv och sin karriär. När den publicerades fick alla danska hushåll ett exemplar. Boken har, sedan dess, översatts till flera olika språk.

Lars Larsen avled i sitt hem i Silkeborg i augusti 2019 med sin närmaste familj vid sin sida.

Vill du veta mer om hans livsgärning kan du läsa Lars Larsens självbiografi här.

Lars Larsen