Sov gott med en dunkudde

Vill du få en mjuk känsla när du lägger huvudet på din kudde? Då kan en kudde med naturfyllning vara ett alternativ för dig. Vi har naturkuddar med dun och fjädrar, men även kuddar med mullbärssilke. Hos JYSK hittar du bekväma kuddar och många av våra sovkuddar är allergivänliga.  Det viktiga är att du väljer en kudde som passar din sovposition bäst. Bland JYSKs dunkuddar hittar du ett stort urval i alla priskategorier. Se vår kuddguide för mer hjälp att hitta rätt kudde.

 
 

Skötsel och undehåll av dunkuddar

Livslängden på din kudde bestäms av både vård och kvalitet. För att upprätthålla god kvalitet och förlänga livet på din kudde är det viktigt att tvätta den minst två gånger om året. På så sätt bevarar du fylligheten samtidigt som du eliminerar damm kvalster och gör att din kudde håller längre. Läs mer om våra skötsel råd för kuddar och täcken


Djurskydd

Hos JYSK accepterar vi inte djurplågeri, och våra leverantörer måste följa vår uppförandekod, där dun och fjädrar inte får plockas från levande fåglar. Det vill säga, dun och fjädrar som finns i JYSKs produkter kommer från fåglar som redan slaktats. Läs mer om JYSKs samhälls ansvar.

 

Inga skadliga kemikalier

OEKO-TEX är världens ledande hälso- och miljömärke för textilier. Märkningen är JYSKs och kundens försäkring att produkten inte innehåller skadliga mängder ämnen som är kända för att vara hälsoproblematiska. När en artikel har märkningen Standard 100 av OEKO-TEX testas hela artikeln för skadlig kemi, inklusive icke-textildelar, t.ex. dragkedjor. Våra naturfyllda kuddar är märkta med  Standard 100 av OEKO-TEX.