Bäddmadrasser och madrasskydd till din säng

För att se till att din madrass håller länge rekommenderar vi att du kompletterar med en bra bäddmadrass, ett effektivt skydd mot slitage. De används vanligen som ett skyddande lager ovanpå resårbottnar, resårmadrasser och skummadrasser. Genom att lägga en bäddmadrass ovanpå din madrass håller den formen längre och dessutom får du en renare sängmiljö. Här hittar du ett brett sortiment av bäddmadrasser och madrasskydd till din säng. Välj en madrass efter dina behov och behöver du hjälp kan du läsa vår madrassguide eller besöka din lokala JYSK-butik för tips och råd innan du ska köpa bäddmadrass. Vi har bäddmadrasser från storlek 80x200 till 180x200 cm, det finns även extra långa bäddmadrasser som är 210 cm. Vill du ha ett tunnare alternativ eller bara ett extra skydd kan vi rekommendera ett madrasskydd.

En bäddmadrass skyddar din madrass

En bäddmadrass gör sängen bekvämare och den kan även mildra effekterna av en alltför hård eller mjuk madrass. Bäddmadrassen tar dessutom upp en del av den kroppssvett som du avger under natten. Att du inte svettas direkt på själva madrassen bidrar också till att den håller längre. Du kan också skydda din madrass med ett madrasskydd. Madrasskydd är tunnare än bäddmadrasser och har resårband i hörnen. Skyddet fästs ordentligt på madrassen med resårbanden men är ändå enkelt att ta av och tvätta.

Letar du efter toppmadrass till en dubbel ställbar säng så kan vi rekommendera en praktisk bäddmadrass som har en huvudsektion som är delad, då undviker du delvis gapet mellan sängarna och delningen gör att sängens huvudändor kan höjas och sänkas oberoende av varandra. 

Men för dig med smärta i muskler och leder kan vi rekommendera en tryckavlastande bäddmadrass med memoryskum.

 

Välj bäddmadrass efter dina behov 

Att välja rätt bäddmadrass är kanske inte alltid så lätt men det viktigaste är att du väljer en madrass utifrån dina behov och därför bör du se över ditt val av möjligheter innan du bestämmer dig för vilken bäddmadrass du ska köpa. Du kan alltid besöka våra butiker och få råd och experthjälp från vår personal. Annars kan du läsa mer i madrassguide här på JYSK.se för tips och råd.