Mattor för alla hem och smaker

Att inreda med mattor är mycket populärt och det är dessutom ett bra sätt att sätta sin prägel med inredningen och samtidigt skapa en ombonad känsla i hemmet. Det innebär även att urvalet är stort och att det finns många typer av mattor i olika storlekar, stilar och material. Ibland kan det vara svårt att veta vilket typ av material man ska välja, men det viktigaste är att fundera ut var du ska placera mattan innan du väljer material. Ska du ha mattan under soffbordet kan det vara skönt med en mjuk och fluffig matta som du kan borra ner fötterna i. Men ska du placera mattan under matbordet kan det vara en god idé att välja en slät matta som du enkelt kan torka av och dammsuga. Se vårt stora utbud av mattor online eller ute i din lokala JYSK-butik. 

40 varor
    40 varor

    Mattor är den nya inredningsdetaljen

    Är du på jakt efter en ny matta? En matta är inte bara skön att gå på utan den ger även rummet en ombonad känsla och kan även ge en bra isoleringsförmåga. Mattor är ett idealiskt sätt att skapa lite liv i interiören och förändring i hemmet, oavsett om mattan är liten eller stor. Är du osäker på vilken matta du ska köpa, så kan du fundera ut om du vill att den ska vara praktisk, då kan det vara en fördel att välja en matta i klassiska färger som svart och grått alternativt kan du välja en flerfärgad matta där det kan vara svårare att se fläckarna. Hos JYSK erbjuder vi även stilrena naturliga färger på mattor och i en stor variation av färgskalor, mönster i olika material så att du kan hitta en matta som passar in i ditt hem. .

    Vilken storlek på mattan ska jag välja?

    Ska du använda mattan under sängen, soffan eller matbordet är det viktigt att titta på hur stor matta du ska ha. Ska dina matstolar kunna stå på mattan när stolarna dras ut eller inte? Ska mattan stå under soffbordet bara eller ska mattan ligga under soffan också? Alla dessa frågor kommer att hjälpa dig att bestämma vilken storlek på mattan du skall välja. Om du har ett runt soffbord eller matbord kan du välja en rund matta. På JYSK har vi mattor i många storlekar - allt från de mindre storlekarna 45x80 cm, 70x140 cm och 65x120 cm till medelstora storlekar runt 140x200 cm och 130x193 cm och till de största mattorna på 200x300 cm och 155x230 cm.