Mattor för alla hem och smaker

Att inreda med mattor är mycket populärt och det är dessutom ett bra sätt att sätta sin prägel med inredningen. Det innebär även att urvalet är stort och att det finns många typer av mattor i olika storlekar, stilar och material. Ibland kan det vara svårt att veta vilket typ av material man ska välja, men det viktigaste är att fundera ut var du ska placera mattan innan du väljer material. Ska du ha mattan under soffbordet kan det vara skönt med en mjuk och fluffig matta som du kan borra ner fötterna i. Men ska du placera mattan under matbordet kan det vara en god idé att välja en slät matta som du enkelt kan torka av och dammsuga.

65 products
  65 products

  Mattor - Inom-/utomhusmattor

  Matta VITSIPPA 140x200 natur/grå
  250:-/st.
  499:- /st.
  Spara 50%
  Så långt lagret räcker
  Endast i butik
  Matta STRANDTORN 133x195 blå/beige
  250:-/st.
  699:- /st.
  Spara 64%
  Så långt lagret räcker
  Endast i butik
  Matta BALSATRE 130x193 grå/vit
  600:-/st.
  899:- /st.
  Spara 33%

  Mattor är den nya inredningsdetaljen

  Är du på jakt efter en ny matta? En matta är inte bara skön att gå på utan den ger även rummet en ombonad känsla. Det är ett idealiskt sätt att skapa lite liv i interiören och förändring i hemmet, oavsett om mattan är liten eller stor. Är du osäker på om du skall köpa en matta. Om du vill att det ska vara praktiskt är det alltid säkert att välja en matta i klassiska färger som svart och grått. Alternativt kan du välja en flerfärgad matta där det kan vara svårare att se fläckarna. Hos JYSK erbjuder vi även färgglada mattor i rosa, grönt, blått, vitt och naturliga färger, vilket kan ge inredningen en härlig färgklick.

  Vilken storlek på mattan ska jag välja?

  Skall du använda mattan under sängen, soffan eller matbordet är det viktigt att titta på hur stor matta du skall ha. Ska dina matstolar kunna stå på mattan när stolarna dras ut eller inte? Skall mattan stå under soffbordet bara eller ska mattan ligga under soffan också? Alla dessa frågor kommer att hjälpa dig att bestämma vilken storlek på mattan du skall välja. Om du har ett runt soffbord eller matbord kan du välja en rund matta. På JYSK har vi mattor i många storlekar - allt från de mindre storlekarna 45x80 cm, 70x140 cm och 65x120 cm till medelstora storlekar runt 140x200 cm och 130x193 cm och till de största mattorna på 200x300 cm och 155x230 cm.

  Är du rädd för att få fläckar på mattan? 

  Om olycka inträffar kan det vara bra att veta hur du ska ta hand om din matta. Många tror att mattor kan vara svåra att hålla rena och att det är omöjligt att få bort fläckar. 
  Men du kan vara lugn, vi har listat bra tips på hur du ta bort rödvin på mattan eller hur man tar bort tuggummi från mattan i vår blogg.