Matbord och köksbord för alla smaker

Ett matbord används ofta flera gånger om dagen och får stå ut med en hel del slit och spill, därför är det viktigt att du väljer ett bra bord som kommer att hålla länge. Många av oss har en hektisk vardag, vilket gör att kvalitetstid runt matbordet blir allt viktigare. Här får familjen tillfälle att dela med sig av dagens händelser. Vi äter, gör läxorna, läser tidningen eller småpratar över en kopp kaffe – köksbordet är ur många aspekter en absolut central möbel i hemmet. Samtidigt måste matbordet förstås passa din smak och resten av matrummet. Hos JYSK hittar du många olika matbord, välj mellan ett runt, ovalt eller rektangulärt bord. Vad sägs om stabila metallben, skiva i betonglook, trä, svart, vitt eller massivt trä med levande kanter? Här hittar du matbord i många olika spännande materialkombinationer för att du ska kunna hitta något som passar in i just ditt hem. 

Matbordet - träffpunkten i hemmet

Välj ett nytt matbord som passar alla dina behov. Frukost, lunch, middag, förfest, fika, plugg och jobb brukar förekomma runt matbordet. Har du en familj är du kanske på jakt efter ett större bord som tåler mer slitage och spill, men för dig som bor själv eller med sambo kanske ett mindre, stilrent matbord är ett bättre alternativ. Hos oss hittar du ett stort utbud av matbord till kök och matrum. Till ett antal av våra matbord finns också iläggsskivor att köpa separat. Dessa klaffar är en enkel och praktisk lösning när du har gäster och upptäcker att du behöver lite extra utrymme vid matbordet.

Vad ska jag tänka på innan jag köper matbord? 

När du väl ska köpa matbord är det viktigt att du tänker över funktion, storlek och var ditt matbord ska placeras. Det som är viktigt att tänka på är att storleken och formen på ditt matbord ska matcha rummet, ska du ha ett runt matbord eller ett rektangulärt matbord?  Du ska även fundera ut hur mycket plats du har så du kan få en praktisk och användbar matplats. Har du ont om plats så kan du välja ett mindre matbord med en iläggsskiva som du kan använda när du har flera matgäster.