Täcke med naturfyllning i god kvalitet

Väljer du ett täcke med naturfyllning får du hög kvalitet. Naturfyllning består oftast av dun eller fjädrar. Hos oss hittar du ett stort urval av fyllning i myskdun, gåsdun och andfjädrar. Du hittar även kvalitetstäcke med 100% kortfibrigt mullbärssilke. Täcken med naturlig fyllning finns både som sommartäcken och vintertäcken. Hos JYSK har vi ett stort urval allergivänliga täcken till olika priser, allt från svala till extra varma. Vi erbjuder även juniortäcken, dubbeltäcken och babykuddar med naturlig fyllning. Läs mer i vår täckeguide för att ta redan på mer om olika isoleringsgrader och vilket täcke som passar dig.

11 varor
  11 varor

  Fördelar med duntäcke och täcken med naturfyllning

  Fördelen med ett täcke med naturlig fyllning är att det ventilerar bättre än ett fibertäcke eftersom det är ett naturligt material som andas bättre. Det kan även bidra till att du svettas mindre om natten, vilket kan hjälpa dig att få en bättre sovkomfort. Tidigare tyckte många att fiberfyllning var det bästa valet för allergiker, men det är en myt. Du kan faktiskt välja ett täcke med naturfyllning, så länge du kan tvätta ditt täcke i 60 grader för då dör dammkvalster, oavsett om täcket innehåller fiber, dun eller fjäderfyllning.

  Så tar du hand om ditt täcke 

  Att ta hand om ditt täcke är avgörande för dess livslängd.Täcken och kuddar bör skakas varje dag för att upprätthålla optimal fyllighet och elasticitet. Du bör även undvika att dammsuga eller slå på täcken eftersom det kan skada fyllningen. Tycker du att fyllningen och puffigheten har minskat något kan du torktumla ditt täcke med ett par tennisbollar eller bollar till torktumlare i någon timme, på så sätt vänds fyllningen och du kan få uppleva ett fylligare och puffigare täcke igen. Något du även bör tänka på är tvättråd och skötsel av ditt täcke. Det beror på kvalitet, fyllning och material. Läs mer om vård och underhåll här.

  Djurskydd - krav och säkerhet

  Är du osäker på var vårt dun kommer ifrån bör du läsa följande. JYSK accepterar inte djurplågeri och våra leverantörer måste följa vår uppförandekod där det tydligt står hur JYSK förväntar sig att djur behandlas. Att fåglar plockas levande har uppmärksammats i flera reportage i media de senaste åren. 
  Detta är olagligt i Europa och på flera andra ställen och JYSK accepterar inte att fåglar behandlas på det sättet. JYSK har ett begränsat antal leverantörer av produkter av dun och fjädrar och samarbetar med The International Down and Feather Laboratory, IDFL, som granskar både fågeluppfödare och slakterier.

  Utökad garanti på täcken 

  Vi erbjuder en utökad garanti på upp till 5 och 10 år på ett brett utbud av täcken. 

  • PLUS-täcken: 5 års garanti (både natur- och fiberfylld) 
  • GULD-täcken: 10 års garanti (både natur- och fiberfylld)