En god nattsömn med rätt täcke

Se till att välja ett täcke som passar dig och din kroppstemperatur för att få en god nattsömn. Vi har barn- och babytäcken samt enkel- och dubbeltäcken med fiber- och naturfyllning. Eller varför inte testa ett tyngdtäcke för deras lugnande och avstressande effekt. Behöver du hjälp med att hitta rätt täcke efter dina behov är du välkommen att ta kontakt med vår duktiga butikspersonal ute i våra JYSK-butiker eller så kan du läsa vår täckeguide online.

Sov gott med ett täcke anpassat för just dig

En god natts sömn är avgörande för ditt välbefinnande. Vaknar du upp fräsch och utvilad, då har du gott om energi för att ta itu med dagens utmaningar.


Ett bra täcke kan förbättra din sömn. Hos JYSK hittar du ett stort urval av täcken och dubbeltäcken med naturfyllning (dun och fjäder) eller fiberfyllning. Vilken fyllning du väljer är en smaksak. Vi erbjuder även baby- och barntäcke under kategorin baby-& junior, där hittar du täcken för barn i olika mått och med olika fyllningar. Många använder samma täcke året runt, men det mest optimala är att ha två täcken – ett sommartäcke och ett varmare täcke för vintern. På så vis slipper du svettas på sommaren och kan hålla värmen under vintern. Om du byter ut dina täcken efter säsong kan vi rekommendera dig att köpa en förvaringsväska för täcken, då kommer garanterat dina täcken hålla sig fräscha längre.

Du måste fatta en hel del beslut när du ska köpa täcken. Ska du ha duntäcke eller fibertäcke? Ska det vara ett dubbeltäcke i 200x220 cm? Hur varmt ska täcket vara? Besök din lokala JYSK-butik för att få råd och vägledning, eller få tips från vår täckeguide.