Tyngdtäcke för en bättre sömn

Har du svårt för att somna eller komma till ro? Då kan ett tyngdtäcke hjälpa dig att sova bättre. Ett tyngdtäcke omfamnar kroppen som en kram och frigör hormonet Oxytocin vilket hjälper dig att slappna av och komma till ro. Våra tyngdtäcken innehåller små glaspärlor som ger ett mjukt, jämnt tryck över hela kroppen vilket har en lugnande och avstressande effekt. Om du ska köpa ett tyngdtäcke online redan idag rekommenderar vi att du väljer en vikt som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt men du ska alltid kunna röra dig utan hinder med det tyngdtäcke du väljer.

Vad är ett tyngdtäcke?

Ett tyngdtäcke är ett tyngre täcke som kan fyllas med bollar, kedjor eller glaspärlor. Våra tyngdtäcken har fickor fyllda med små glaspärlor vilket gör att täcket anpassar sig till kroppen och ger ett jämt tryck, detta har en lugnande och avstressande effekt.

Vem kan använda ett tyngdtäcke?

Tyngdtäcken är lämpliga för alla och inte enbart för personer som har en försämrad sömnkvalitet eller med insomningssvårigheter. Vikttäckets tyngd och konstruktion gör att kroppen frigör hormonet Oxytocin som hjälper kroppen att koppla av och kan även bidra till en bättre djupsömn så du kan vakna upp utvilad.

Vilken vikt ska jag välja?

Att välja vikt på sitt tyngdtäcke är väldigt individuellt men vi rekommenderar att du väljer ett täcke som motsvarar cirka 10-15% av din kroppsvikt. Oavsett om du vill ha ett tyngdtäcke som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt eller ej, ska du alltid kunna röra dig utan hinder under det tyngdtäcke du väljer. Men observera att personer med svag lung- och muskelkapacitet bör konsultera med sin läkare före användning. Har du fler frågor och funderingar kan du ta kontakt med vår butikspersonal eller vår kundservice.