TYNGDTÄCKE FÖR EN BÄTTRE SÖMN 

Har du svårt för att somna eller komma till ro? Då kan ett tyngdtäcke hjälpa dig att sova bättre. Ett tyngdtäcke omfamnar kroppen som en kram och frigör hormonet Oxytocin vilket hjälper dig att slappna av och komma till ro. Hos oss hittar du tyngdtäcket Curla Pearl från Cura of Sweden. Om du ska köpa ett tyngdtäcke online redan idag rekommenderar vi att du väljer en vikt som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt men du ska alltid kunna röra dig utan hinder med det tyngdtäcke du väljer. 

  Tyngdtäcken - GOLD

  ?
  Tyngdtäcke 3 kg CURA PEARL 150x210
  650:-/st.
  1699:- /st.
  Spara 62%
  gold
  Endast online
  Tyngdtäcke 5 kg CURA PEARL 150x210
  700:-/st.
  1899:- /st.
  Spara 63%
  gold
  Tyngdtäcke 7 kg CURA PEARL 150x210
  750:-/st.
  2099:- /st.
  Spara 64%
  gold
  Tyngdtäcke 9 kg CURA PEARL 150x210
  800:-/st.
  2299:- /st.
  Spara 65%
  gold
  Tyngdtäcke 11 kg CURA PEARL 150x210
  850:-/st.
  2499:- /st.
  Spara 66%
  gold
  Tyngdtäcke 13 kg CURA PEARL 150x210
  900:-/st.
  2699:- /st.
  Spara 67%
  gold
  Endast online
  Tyngdtäcke 7 kg WELLBEE ZiboCare
  1500:-/st.
  2499:- /st.
  Spara 40%
  gold

  Vad är ett tyngdtäcke? 

  Ett tyngdtäcke är ett tyngre täcke som kan fyllas med bollar, kedjor eller glaspärlor. Vi erbjuder tyngdtäcket CURA Pearl från Cura of Sweden. Täcket har fickor fyllda med små glaspärlor vilket gör att täcket anpassar sig till kroppen och ger ett jämt tryck.

  Vem kan använda ett tyngdtäcke? 

  Täcket CURA Pearl är lämplig för alla och inte enbart för personer som har en försämrad sömnkvalitet eller med insomningssvårigheter. Vikttäckets tyngd och konstruktion gör att kroppen frigör hormonet Oxytocin som hjälper kroppen att koppla av och kan även bidra till en bättre djupsömn så du kan vakna upp utvilad. 


  Vilken vikt ska jag välja? 

  Att välja vikt på sitt tyngdtäcke är väldigt individuellt men vi rekommenderar att du välja ett täcke som motsvara cirka 10-15% av din kroppsvikt. Oavsett om du vill ha ett tyngdtäcke som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt eller ej, ska du alltid kunna röra dig utan hinder med det tyngdtäcke du väljer. Men observera att personer med svag lung- och muskelkapacitet bör konsultera med sin läkare före användning. Har du fler frågor och funderingar kan du ta kontakt med vår butikspersonal eller vår kundservice.  

   

  Ska jag välja en tyngdfilt eller ett tyngdtäcke?

  En tyngdfilt är ett utmärkt alternativ till soffmyset då tyngdfilten frigör hormonet Oxytocin vilket hjälper kroppen att slappna av precis som ett tyngdtäcke gör. Vi erbjuder tyngdfilten MINKY från Cura of Sweden som är fylld med glaspärlor och väger 6 kg. Skillnaden mellan en tyngdfilt och ett tyngdtäcke är framförallt utseendet och att ytmaterialet på en tyngdfilt består av ett mjukt minkytyg. Hos JYSK kan du välj tyngdfilt i färgerna blått, rött och grått. Oavsett om du vill minska din ångest, oro eller bara ha ett hjälpmedel för att komma ner i varv under tv-tittandet eller bokläsningen så kan en tyngdfilt eller ett tyngdtäcke vara ett alternativ för dig.