Lampor och ljuskällor

Belysningen spelar en viktig roll i hemmet både för dess praktiska funktion och för att tillföra en trivsam stämning till hemmet. Med rätt lampor och ljuskällor kan du få till en behaglig belysning och atmosfär. Vad sägs om en snygg taklampa till köket, en bordslampa som ljuskälla till vardagsrummet eller mysiga dekorationslampor som förgyller ditt hem? Spana in vårt utbud och shoppa dina favoriter redan idag.

45 varor
  45 varor

  Ljuskällor/batterier

  Lampans del i hemmet 

  En bra grundregel för ljuskällan i hemmet är att ha många olika belysningskällor och inte en enda stor med starkt ljus. Att sitta i fåtöljen och läsa en bok passar det bra med en bordslampa eller golvlampa bredvid, men skall det städas behövs det en taklampa som ger bra ljus. Dekorationsljusen tänds upp när det är dags för familjemys för att skapa en skön stämning. Beroende på om du bor stort eller litet finns det några överväganden du kan göra i relation till inredning och belysning. JYSK har ett stort urval av olika typer av belysning som ljusslingor, lightbox, LED-lampor, bordslampor, pendlar, vägglampor och golvlampor, så det finns något för alla och för varje hem.

  Belysning för större rum 

  Om du bor i ett större hem finns det många möjligheter. Stora utrymmen kräver ofta mer än en lampa, så använd alternativet med flera lampor för att visa din personliga stil. En färgglad lampa ger ditt hem ett personligt utseende. En stor taklampa över till exempel matbordet kan kombineras med en bordslampa på skänken eller en golvlampa vid fåtöljen. Du kan välja att ha en lampa som sticker ut  eller gå all-in på lampor i spännande material och former. Taklampor i bambu eller med ett modernt uttryck kommer att vara intressant för ögat. 

  Belysning för mindre rum 

  Om du bor litet eller har många mindre rum är det viktigt att du tänder upp rummet helt. En bra belysning som når ut i alla hörn lyser upp rummet. Därför behöver du lampor som ger mycket ljus utan att ta mycket plats. Välj därför lampor med ett minimalistiskt uttryck, eftersom de inte tar för mycket plats i rummen. Det kan till exempel vara lampor i dämpade färger som svart, vitt eller grått. En bordslampa i fönsterbrädan eller en klämlampa på en hylla kan vara en bra lösning för att få ljus ut i hörnen utan att ockupera golvyta.