Matstolar för alla smaker och behov 

Med nya matstolar kan du enkelt förnya ditt matrum eller kök. Genom att byta ut dina stolar kan du effektivt förändra hela rummets intryck. Hos JYSK hittar du ett brett sortiment av matbordsstolar för alla smaker och behov. Välj köksstolar som passar in i ditt kök eller matrum och låt det utstråla en känsla av harmoni. Vill du ha mindre, nätta stolar så du får plats med så många som möjligt eller vill du hellre ha rejäla, fåtöljliknande stolar med armstöd? Här hittar du matstolar i många olika material, exempelvis helt i trä, med tygsits eller läderimitation och med trä- eller metallben. Välj mellan neutrala färger som sand, grått, vitt eller svart, eller varför inte satsa på någon av våra mer färgglada varianter som oliv, curry, petrol eller persika. Har du svårt att få en helhetsbild själv kan du kika på våra färdigkombinerade matgrupper med matbord och matstolar som vi på JYSK har satt ihop till dig.

Hitta rätt matstolar för dig och ditt matbord

Det är viktigt att hitta matbordsstolar som är bekväma och som passar dig och ditt hem. Att hitta rätt matstolar är inte alltid helt lätt, det krävs en del eftertanke. Börja med att kolla hur högt matbord du har för att kunna hitta rätt köksstol i rätt höjd. Dagens standardhöjd på borden är mellan 72-75 cm. Eftersom det finns stolar i olika material och färg är det viktigt att se över behovet av stolarna. Har du barn i hemmet är det bra med stolar som är avtorkningsbara, för att kunna hålla stolarna rena. En vacker solitär matstol kan även placeras i vardagsrummet för att förhöja inredningen.

Var kreativ när du väljer matstolar

Förutom att hitta rätt höjd på matstolen och att den matchar ditt matbord, så är det aldrig fel att låta fantasin flöda och vara kreativ i ditt val av matstolar. För att skapa en snygg kontrast runt matbordet kan en mix & match av olika köksstolar vara en god idé. Blanda stolar i olika färger och om du vågar i olika utförande för en extra WOW-känsla. Men fundera även lite extra om materialet är något för dig och din familjs behov? Vill du ha något som är lätt att torka av bör du kanske välja matstolar i trä eller med sits i skinnimitation. För dig som vill ha en mjukare känsla kan matstolar i sammet och tyg vara passande. Ta en titt i vårt sortiment och låt din fantasi flöda.