Med juniortäcken sover dina barn gott

Eftersom sömnen är av stor betydelse för barnens utveckling och välmående är det viktigt att du väljer rätt barntäcken. När barnen är riktigt små ska de ha babytäcken. Men små barn växer snabbt, och lika snabbt blir babytäcken alltför små. Då är det dags att köpa ett juniortäcke eftersom det är viktigt att barnens täcken är lagom stora så att de slipper kalla fötter och orolig sömn. Juniortäcken är både längre och bredare än babytäcken. Hos oss finner du barntäcke med både naturfyllning (dun och fjäder) och fiberfyllning. Se vårt urval här och köpte online eller i din lokala JYSK-butik.

Hitta rätt storlek på täcke

Som föräldrar vill vi göra det bästa för våra barn. Hos JYSK hittar du ett stort urval juniortäcken och många gulliga påslakanset. Vi har täcken med både naturfyllning (dun och fjäder) och fiberfyllning. När det är dags att köpa juniortäcken är det viktigt att dina barns täcken har rätt storlek så att de inte blir kalla om fötterna och störs av kylan under sömnen. Barntäcken är både längre och bredare än baby-täcken och har ett mått på 115x130 cm. Nytt täcke till barnen behöver du dessutom nya sängkläder till juniortäcket.

Skötsel av barntäcke

Precis som alla andra täcken behöver barnens täcke viss omvårdnad. Det är till exempel en bra idé att skaka barntäcket varje dag. På så vis förblir täckena fluffiga och spänstiga, något som ger barnen bästa möjliga sängkomfort. Har du barntäcken med naturfyllning ska du låta bli att dammsuga eller piska dem eftersom det kan skada dunet och fjädrarna inuti. Du kan läsa mycket mer om hur du vårdar både ditt eget och barnens täcken i vår täckguide, och du kan självklart också rådfråga en medarbetare i din lokala JYSK-butik.