Fibertäcke för en skön sovmiljö

Ett fibertäcke är ett bra och billigt alternativ till silkestäcke eller duntäcke. Hos JYSK har vi ett stort urval av täcken med fiberfyllning som är ett bra alternativ för dig som inte vill använda duntäcke. Täckenas isoleringsgrad varierar från sval till extra varm. Våra fibertäcken finns i flera olika prisklasser och i olika kvaliteter, så det finns gott om möjligheter att hitta täcken för hela familjen. Vill du veta mer om hur man väljer rätt täcke kan du läsa mer i vår täckeguide. 

Allergivänligt täcke

Idag finns det många alternativ när det gäller hypoallergeniska täcken. Tidigare tyckte många att fiberfyllning var det bästa valet för allergiker, men det är en myt. Du kan faktiskt välja ett täcke med naturfyllning, så länge du kan tvätta ditt täcke i 60 grader för då dör dammkvalster, oavsett om täcket innehåller fiber, dun eller fjäderfyllning. Men en liten andel av befolkningen är överkänslig mot dun och fjädrar, så då är ett täcke med fiberfyllning det rätta valet. Den unika fyllningen av fibertäcken hjälper till att skapa en bekväm sovmiljö samtidigt som det förhindrar utveckling av att dammkvalster uppstår.

Inga skadliga kemikalier 

Idag är en majoritet av JYSKs produkter som är gjorda av mer än 80 procent textil OEKO-TEX® certifierade med Standard 100 av OEKO-TEX och JYSK har tagit ett aktivt beslut att alla nya produkter i sortimentet ska vara Standard 100 av OEKO-TEX certifierade. När en produkt har märkningen innebär det att hela produkten är testad för skadliga substanser. 

Upp till 10-års garanti på täcken 

Vi erbjuder en utökad garanti på upp till 5 och 10 år på ett brett utbud av täcken. 
- PLUS-täcken: 5 års garanti (både på natur- och fiberfyllning) 
-GULD-täcken: 10 års garanti (både på natur- och fiberfyllning)