Förnya hemmet med vitrinskåp och skänkar

Skänkar och vitrinskåp är den perfekta kombinationen av praktisk förvaring och snygg design. En skänk eller sideboard låter dig förvara saker utom synhåll, medan glasdörrarna i ett vitrinskåp eller displayskåp gör att du kan visa upp din fina servis eller dina vackra glas samtidigt som du skyddar dem bakom dörrar. Här hittar du skänkar och vitrinskåp i flera olika storlekar, material och former. Vad sägs om en stilren skänk i metall, eller ett trendigt vitrinskåp i trä med rotting? Vårt sortiment innehåller allt från moderna skänkar i retrolook till vitrinskåp i högglans och trä. Utforska vårt sortiment av snygga förvaringslösningar och bli inspirerad till att förnya ditt hem. Handla dina favoriter online eller i din lokala JYSK-butik.

Var ska du placera ditt nya vitrinskåp eller skänk? 

Vitrinskåp och skänkar är inte enbart en praktisk förvaringsmöbel utan de är även en dekorativ möbel som fyller ut hemmets vrår. Ett vitrinskåp eller skänk brukar placeras i vardagsrummet eller i köket men de kan även placeras i andra rum i hemmet för att skapa en avslappnad lounge-atmosfär med en mysig touch. När du ska köpa ett vitrinskåp eller skänk kan det vara en god idé att ta mått och fundera ut var du ska placera den och vilken funktion den ska fylla i just ditt hem, tänk även på att välja en färg som matchar med din övriga inredning så du får enhetlighet i rummet. 

Skapa en ombonad atmosfär med vitrinskåp och skänkar 

Väljer du att ställa in en skänk eller ett vitrinskåp i badrummet kan du förvara dina accessoarer, parfymer, tvålflaskor, handdukar eller andra tillhörigheter så du har dem lätt tillgängligt men tänk på att de oftast inte är anpassade att placeras i våtrumsmiljö så det gör du på eget bevåg. Ett annat alternativ är att placera ut ett vitrinskåp i sovrummet där du kan förvara bland annat böcker, fotoramar, och dekorativ inredning för att skapa en ombonad känsla i hemmet. Tänk på att placera och fästa vitrinskåpet mot en vägg, eftersom väggen ger stöd och ser till att den inte tippar över, medan en skänk som är något lägre, kan stå för sig själv. Skydda gärna golvet från onödiga repor genom att sätta på möbeltassar på vitrinskåpet och skänken.