Flora Danica - Tillverkad i Danmark

Flora Danica har traditionellt danskt hantverk och formgivning som grund och man använder enbart naturliga material, lätta och fluffiga dun omslutna av härligt mjuk bomull.

Flora Danica tillverkas endast i Danmark. Flora Danica-fabriken är dessutom störst i Europa, och har tillverkat duntäcken och dunkuddar sedan 1947.

Flora Danica hämtar sin inspiration från Simon Paulis bok med samma namn från 1648. Simon Pauli var läkare, anatom och botaniker samt hovläkare hos två danska kungar. I sin bok kopplade Pauli samman läkekunskap och botanik genom att presentera ungefär 400 växter och örter med medicinska egenskaper. Flora Danicas täcken och kuddar har fått sina namn från dessa växter, och bjuder dig på en god och hälsosam sömn.

Flora Danica-produkterna tillverkas uteslutande av nya europeiska dun och fjädrar av bästa kvalitet, Täcken och kuddar är allergivänliga och NOMITE- och Downafresh Greenline®-märkta. De är dessutom certifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100, som är en världsledande hälsoetikett för textilprodukter. Flora Danicas täcken har 10 års garanti.