Sänggavel - för en ombonad känsla i sovrummet

Känns ditt sovrum inte helt komplett? Då kan en sänggavel vara precis vad du behöver. Sänggaveln kan hjälpa dig att skapa ett elegantare sovrum och är dessutom en enkel lösning om du är sugen på att göra en förändring. En sänggavel är en lös del som du enkelt placerar vid sängens huvudända för att skapa en dekorativ look, vi erbjuder sänggavlar i olika mått för både enkelsängar och dubbelsängar. Hos JYSK hittar du sänggavlar i flera olika varianter, både mjuka, stoppade sänggavlar och sänggavlar i trä. De flesta huvudgavlar monteras på själva sängen eller direkt på väggen bakom. På så vis skyddar sänggaveln dessutom väggen mot smuts och slitage.

16 varor

Skapa en inbjudande känsla i sovrummet

Efter en lång dag i skolan eller på jobbet kan det vara skönt att komma hem och ta det lugnt. Se därför till att ditt sovrum är inbjudande och ett rum för avkoppling. Kanske vill du sitta och titta på TV ett tag innan du somnar, eller vill du hellre läsa en bok? Då är det bra med en sänggavel som fungerar som ryggstöd för dig samtidigt som den skyddar din vägg från smuts och slitage. Hos JYSK hittar du ett brett sortiment till sovrummet, oavsett om du är ute efter nya påslakan, lakankuddar, täcken, madrasser  eller något helt annat. Se vårt stora sortiment online eller besök din lokala JYSK-butik.

Fördelar med en sänggavel 


Det finns många fördelar med att investera i en sänggavel till din säng eller madrass.

Elegant och ombonat utseende 
Som tidigare nämnts kan en sänggavel bidra till ett elegant utseende som kan förändra inredningen i sovrummet avsevärt. Det gör sängen mer attraktiv och iögonfallande. Har du haft en sänggavel kan den vara svår att klara sig utan.

Mindre slitage
Det finns flera saker som i större eller mindre utsträckning sliter på väggen bakom sängen. Om du sover nära väggen kan din kudde lämna fläckar till följd av svett och oljigt hår. Om du använder din vägg som ryggstöd när du behöver läsa eller titta på TV kommer du att kunna se märken och slitage från detta med tiden. Du kan undvika detta med en sänggavel.

Sitt bekvämt
Om du gillar att sitta upp i sängen ger en sänggavel extra stöd på grund av det mjuka skummet och tyget. En vägg kan vara kall och obekväm att sitta vid. Du kan dessutom göra komforten ännu bättre genom att köpa en mjuk ryggkudde.

Kan hjälpa till att isolera 
Om du har lätt för att frysa och om din säng är placerad mot en kall yttervägg, kan en sänggavel vara en bra lösning. Sänggaveln kan nämligen hjälpa till att isolera.  

Lätt att installera
Som utgångspunkt är det enkelt att installera en sänggavel, beroende på vilken modell du väljer. Vissa modeller står på golvet bakom sängens huvudgavel mellan sängen och väggen, medan andra är monterade på själva väggen eller madrassen. Följ alltid de medföljande monteringsanvisningarna.